Η πολη του Ηρακλειου

Βρες την θέση σου!

Η ομορφη πολη του Ηρακλειου

Τοποθετημένο μεταξύ των νομώς Ρεθύμνου και Λασιθίου, στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, το Ηράκλειο είναι η πιο ξακουστή περιοχή του νησιού. Στην περιοχή βρίσκονται πολλές τοποθεσίες με έντονη νυχτερινή ζωή, συμπεριλαμβάνοντας τα Μάλια, την Χερσόνησο, την Αμμουδάρα και την Αγία Πελαγία, αλλά έχει επίσης και πολλά ήσυχα και φιλικά προς τις οικογένειες μέρη, ειδικά στην νότια πλευρά του νησιού, πάνω στο Λιβυκό Πέλαγος.

Μιας και το Ηράκλειο ήταν το κεντρικό σημείο όπου άνθησε ο Μινωικός πολιτισμός, μία επίσκεψη στα αρχαία ανάκτωρα της Κνωσσού και της Φαιστού είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Μία βόλτα στην γύρω περιοχή του Ηρακλείου θα σας αποκαλύψει παραδοσιακά χωριά, μεσαιωνικά κάστρα, Βυζαντινά μοναστήρια και όμορφες παραλίες για χαλάρωση. Αυτή η περιοχή συνδυάζει πολυσύχναστα θέρετρα και απομονωμένους όρμους. Αξίζει να επισκευθείτε τα διάφορα χωριά, όπου οργανώνονται πολλά πανηγύρια και φεστιβάλ την περίοδο του καλοκαιριού, αφού θα σας αφήσουν μία όμορφη γεύση από την τοπική παράδοση. Εξαιτίας της κεντρικής θέσης του Ηρακλείου, μπορείτε εύκολα να κάνετε εκδρομές στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Το καλοκαίρι, καράβια αναχωρούν από το λιμάνι του Ηρακλείου για τα νησιά των Κυκλάδων, Σαντορίνη και Μύκονο.

Ανάμεσα στα πιο ξεχωριστά μνημεία του Ηρακλείου είναι τα οχυρωματικά τείχη που οριοθετούν την παλιά πόλη. Η πρώτη οχύρωση χτίστηκε από τους Άραβες και αργότερα ενισχύθηκε από τους Βενετούς (15ος αιώνας). Πολλά από τα μνημεία στην καρδιά της πόλης χρονολογούνται πίσω στον Μεσαίωνα, μία περίοδος κατά την οποία το Ηράκλειο άκμασε. Μία τυπική θέα του Ηρακλείου είναι τα Ενετικά και Τούρκικα συντριβάνια, διασκορπισμένα σε όλη την πόλη. Δεν πρέπει να παραλείψετε μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ελλάδας. Σε αυτό εκτίθενται σχεδόν όλοι οι μοναδικοί θησαυροί του Μινωικού πολιτισμού που βρέθηκαν στην Κνωσσό, στην Φαιστό, στα Μάλια και σε άλλες αρχαιολογικές ανασκαφές.

Στην αγορά του Ηρακλείου, μία από τις πιο πλούσιες της Μεσογείου, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν κάθε λογής μοντέρνα προϊόντα, καθώς και παραδοσιακά κρητικά προϊόντα όπως το φημισμένο κρητικό λάδι, ρακί, κρασί, μέλι, βότανα κ.α. Στα περίχωρα του Ηρακλείου μπορείτε να επισκευθείτε την Κνωσσό, το μνημειώδες κέντρο του Μινωικού πολιτισμού από το 1900 έως το 1400 π.Χ., το παλάτι της Φαιστού, το δεύτερο σε σημασία στην Μινωική Κρήτη, κατοικημένο από την Νεολιθική εποχή.

Οργανωση

Χορηγοι επικοινωνιας